'Relaxen in het groene midden'


​Tuinontwerp Ermelo: Smalle tuin bij een tussenwoning in een nieuwbouwwijk.Vraag was een onderhoudsvriendelijke strakke tuin met twee aparte terrassen en plek voor kleine moes/kruidentuin. De tuin ligt op het zuiden, achterin de tuin komt een gezamenlijke haag en daar achter is een groenstrook met heesters en bomen.

Door het plaatsen van de verhoogde border van cortenstaal worden er twee ruimtes gecreëerd met ieder een eigen sfeer en doel. Tegen de schutting is een verticale moestuin gemaakt om de ruimte optimaal te benutten. Met de pergola tussen het groen en de keuze voor ander matriaal terras krijg je hier een fijne geborgen plek om heerlijk te kunnen zitten en relaxen. In hete zomers kan in de pergola een doek geplaatst worden om schaduw in de tuin te creëren. Een beplantingsplan met planten en grassen die weing onderhoud vragen en een mooie strakke uitstraling geven maken dit ontwerp compleet.

kijk hier voor foto’s

'De groene verbinding'


​Tuinontwerp Kampen bij een vrijstaande woning. Achter het huis is een mooie uitbouw met carport en overkapping gebouwd en tijd om de tuin ook aan te pakken! Van alleen gras naar een groene kindvriendelijke tuin, en achter en voortuin met elkaar verbinden tot één geheel. Door de uitbouw van de buren wordt er tegen een hoge muur aangekeken, deze voor een groot deel kunnen maskeren met de leibomen die er uit moesten voor de aanbouw. Samen met hogere beplanting wordt het een mooie 'groen muur'. Aan de zijkant van het huis word een pergola geplaatst waar plek is voor een schommel, rekstok en duikelstok, hier hebben de kinderen hun eigen plekje in de tuin dichtbij de trampoline aan de voorkant. Hier ook een zitplek gemaakt om bij de kinderen te kunnen zijn als ze voor het huis in de wadi spelen en om van de ochtendzon te kunnen genieten. Door een haag te plaatsen met een poort ertussen komt er een natuurlijke scheiding tussen voor en achtertuin. 

Kijk hier voor foto’s

‘Knusse stadstuin Zwolle’


In Zwolle aan het water, kleine tuin waar 'alles in moet'... overkapping, eethoek en relaxhoek.
De tuin was alleen bestrating en gras, saai en sfeerloos. Doordat er een damwand aan de achterzijde is gemaakt komt er een 2 meter bij de tuin aan, en dat geeft net wat meer mogelijkheden.

Alle wensen konden op deze manier ingevuld worden. Door het gebruik van verschillende materialen en de groene borders krijgt deze tuin een sfeervolle knusse uitstraling.

kijk hier voor foto's 

'Een kleurrijk palet'


​Tuinontwerp Dronten bij een tweeondereenkapwoning in een mooie groene wijk met achter uitzicht op het bos. Deze tuin op het zuid-westen lag vol met witte stenen en houten vlonders en de nieuwe eigenaren wilden graag een groene tuin met een natuurlijke uitstraling, geen strakke lijnen! Achter in de tuin de wens voor een kleine overkapping en zo gesitueerd dat je niet van het ene op het andere terras kunt kijken. Door de ronding in het midden en de hogere beplanting komt er een mooi beschut plekje achter in de tuin, wat bereikbaar is via een pad of het gazon en een mooie begroeide pergola. Door de bepanting achter in de tuin laag te houden blijft het uitzicht op het bos behouden. Met de organische vormen krijgt de tuin een natuurlijk karakter. Beplanting met veel kleur en het hele jaar door bloei maken het totaal compleet!

‘Natuurlijke tuin waarin geleefd mag worden!’


Grote vrije tuin bij een twee onder één kapwoning in Dalfsen. Een tuin met veel bomen en groen en dit karakter mag ook zeker behouden blijven. Door verbouwing en weinig onderhoud was de tuin verwilderd.
Wens is meer structuur, bloei en kleur in de tuin.

Het gazon mag hier gebruikt worden voor een zitplek en om over te lopen, zodat er altijd een goede plek is om te genieten tussen het groen. Een ovale vlonder verscholen tussen de bomen geeft net dat beetje extra's aan de tuin. Met een mooie waterschaal tussen de planten is er ook aan de vogels gedacht!

‘Rond de schuur’


Tuinontwerp in Staphorst. De schuur staat 'midden' in de tuin, achter de schuur ligt nog bestrating van een vroegere overkapping die er heeft gestaan over de volle breedte van de tuin. De tuin mag groener worden, het achterste gedeelte bij de tuin betrekken en meerdere zitjes creëren zodat je op elk moment van de dag in de zon/schaduw kunt zitten.

Met de ronde vormen krijgt deze tuin een hele nieuwe beleving, met als blikvanger een meeerstammige boom achter in de tuin. Door de pergola over de volle breedte van de tuin krijgt de tuin meer diepte. Verschillende materialen, oa cortenstaal, grind en bestrating, geven deze tuin variatie en is er genoeg ruimte voor groen. Door te kiezen voor grind ipv bestrating kan het water goed weg in deze tuin.

Deze tuin moet nog aangelegd worden. Klik hier voor een 3D weergave

 

‘Tuin met meer beleving’


Tuinontwerp in Lemelerveld bij een vrijstaande woning. De tuin bestond alleen uit de overkapping, gras en een pad rondom het huis. 
Wens: meer groen, kleur, hoogteverschil en leven in de tuin. Zelf al mooie ideeën en samen hebben we die uitgewerkt naar een mooi ontwerp. 
Door het aanbrengen van borders van cortenstaal en stapelblokken in verschillende hoogtes krijgt de tuin meer diepte. Voor de inkijk zijn leibomen geplaatst en de borders met een mix aan vaste planten en groenblijvende heesters geeft het hele jaar door wat te zien in de tuin.

Kijk hier voor foto’s

Hier komt…


DH-Tuinonwerp Dalfsen | Dineke Holsappel | Westerhof 10 7721DH Dalfsen | Tel: 0644564467 | KVK: 88635740